Wie zijn wij?

Rainbow Orchids is een cymbidiumkwekerij geleid door Yvonne en Eric Sassen.

Wij zijn sinds 1989 gevestigd op de H.Heukelsweg 11, 1331 EA, Almere-Buiten Buitenvaart.
Komend uit een echte tuindersfamilie hebben we ons na het telen van verschillende soorten bloemen, gespecialiseerd in het kweken van cymbidium, ook wel bekend onder de naam snijorchidee.

 

Cymbidium is een orchideeënsoort. Wij kweken op een oppervlakte van 14.500 m2 ongeveer 80 verschillende cultivars, in vele verschillende kleuren. Ons productieseizoen loopt vanaf september t/m juni.

 

Onze kas is ingedeeld in 3 afdelingen om een zo gunstig mogelijk aanvoerpatroon te verkrijgen. Dit hebben wij zo gedaan om per afdeling in een voor bloemen belangrijke afzetperiode te kunnen oogsten.


Denk hierbij aan allerzielen, kerst, valentijnsdag en moederdag. Elke aanvoerperiode vraagt zijn eigen specifieke teeltomstandigheden om dus in een bepaalde periode de meeste takken te kunnen voortbrengen. Aangezien de vraag in deze periodes het grootst is proberen wij hier qua oogstperiode op in te spelen.


Rainbow Orchids

Komend uit een echte tuindersfamilie hebben wij ons gespecialiseerd in het kweken van cymbidium, ook wel bekend onder de naam snijorchidee.

Wij kweken op een oppervlakte van 14.500 m2 ongeveer 80 verschillende cultivars, in vele verschillende kleuren.

Contact

Rainbow Orchids
H.Heukelsweg 11
1331EA Almere